Kinder- en jongeren coaching

Je kan bij Heart & Soul terecht voor kinder- en jongeren coaching.

Is jouw kind vaak ziek of heeft het weinig energie?
Zit jouw tiener niet goed in zijn vel?
Wil je terug meer harmonie in jouw gezin?
 

Bij Heart & Soul start ik niet vanuit een probleem, maar vanuit de kracht en het talent dat in ieder van ons zit!
Zo vinden kinderen en jongeren hun prachtig zelfbeeld terug en krijgen ze opnieuw een toekomstperspectief.

De rest van het gezin gaat automatisch mee in de verandering.
 
Hieronder kan je een voorbeeld vinden van een kinder coaching op de unieke Lazuli manier! 

Sinterklaas en de tutjesdoos

Lees hier mijn blogartikel Sinterklaas en de tutjesdoos

Kinderen zijn inderdaad zoals popcorn. Ze ‘poppen’ niet allemaal op hetzelfde moment. Ieder kind is uniek. Wat werkt voor het éne kind, matcht misschien helemaal niet met het andere kind.

Dat doet me terugdenken aan een coaching van even geleden. Een meisje (6 jaar) vond dat het tijd werd om afscheid te nemen van haar tutje. ‘Ik ben nu groot genoeg en ik gebruik mijn tutje toch alleen nog maar om in slaap te vallen.’ Ze had dan ook besloten om haar tutje met de Sint mee te geven. Tot 6 december dichter en dichterbij kwam …

Het idee dat Sinterklaas haar tutje effectief zou meenemen, maakte haar bang en verdrietig. Zo erg zelfs, dat ze niet meer uitkeek naar de komst van de Sint. 
  
De mama van dit meisje wou haar kind niet manipuleren of forceren. Je kent dergelijke ‘goedbedoelde aanmoedigingen’ wel: ‘Als je jouw tutje meegeeft met de Sint, krijg je vast veel speelgoed.’ Of nog erger: ‘Als je jouw tutje nu toch niet meegeeft, krijg je misschien een stok in jouw schoen.’
In de plaats daarvan besloot ze om haar kindje te laten coachen.

Gedurende anderhalf uur heb ik dit meisje gecoacht. Op het tempo dat het kindje aankon, ben ik gaan uitzoeken welke diepere gedachten én angsten zij had. Een kind heeft immers een magische beleving: alles is veel groter, erger, beangstigender, … dan de realiteit. Je kunt je vast wel inbeelden dat het mysterie rond Sinterklaas deze magische gedachten alleen maar vergrootte …

Ik coach kinderen op een manier die bij hen past: dat kan uitgelaten en speels zijn of net heel rustig. Coaching kan gepaard gaan met een lach en een traan. Zo worden angsten en beperkende overtuigingen voorzichtig één na één aangepakt. 
  
Doordat dit meisje hierna terug vertrouwen en rust voelde, kwam ze zelf op een prachtige oplossing: een tutjesdoos!
‘Zo kan ik mijn tutje nog bijhouden en af en toe eens knuffelen. Maar ik zal hem niet meer in mijn mondje steken hoor! Gewoon er af en toe eens naar kijken.’ 

Beeld je eens in wat een verschil dit maakte voor dit meisje. In plaats van eerst in angst, kon ze nu in alle vertrouwen en rust de komst van de Sint afwachten!
 
Maar … wat ik jullie nog niet verteld had … 
  
Dat kindje was eigenlijk mijn eigen dochtertje. Mijn hart stroomde dan ook over van liefde en bewondering voor mijn krachtig kind dat op pakjesavond in 100% vertrouwen naar bed is gegaan! 
 
En dat tutje? Ja, dat knuffelt ze af en toe nog eens. Maar sindsdien is ze al elke avond zonder tutje rustig in slaap gevallen.
 

Elk kind, elke jongere, elke ouder is krachtig! En de oplossing zit steeds in henzelf!
Alleen … we kunnen soms moeilijk contact maken met ons onderbewuste en net daar kan coaching helpen.